Maapähklivõi kaste:

1/2 tassi

kreemjas maapähklivõi

1/4 tassi

tamari või sojakaste

3 spl

õunasiidriäädikas

2 spl

vahtrasiirup

1 tl

värske ingver, riivitud

2

küüslauguküüs, pressitud

1/4 tl

punase paprika helbed

2 spl

vesi

Röstitud köögiviljad:

2 tk

bataat, kooritud ja tükeldatud, 2-3 cm x 1 cm tükid

1 tk

punane paprika, puhastatud ja viilutatud

2 spl

kookosõli (või oliiviõli)

1/2 tl

vürtsköömnepulber

maitse järgi

sool

Riis ja garneering:

1 1/2 tassi

jasmiiniriis või pruun pikateraline riis

2-3 vart

roheline sibul, tükeldatud

peotäis

koriander, rebitud

peotäis

maapähklid, purustatud

Sriracha kaste kõrvale (valikuline)

Proovi midagi uut! Julge ja vürtsikas maapähklivõi kaste koos röstitud bataadi ja paprikaga koheval riisil. Kõlab imeliselt ning maitseb veelgi paremini! 

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Eelkuumuta ahi 220 kraadini.
  2. Suurel küpsetusplaadil kata bataadikuubikud kookosõli, köömnepulbri ja soolaga ning paiguta need plaadil nii, et nad ei puutuks kokku.
  3. Teisel küpsetusplaadil sega omavahel läbi paprikaviilud kookosõliga ja veidikese soolaga.
  4. Rösti bataati ahju keskosas umbes 35 minutit. Kui pool ajast möödas, pööra bataaditükid ümber. Paprikaga plaat pane ahjus kõrgemale ja rösti umbes 20 minutit, ka neid poole peal pöörates. Köögiviljad peaksid olema pehmed ja veidi pruunikad.
  5. Sellel ajal kui köögiviljad on ahjus, keeda riis. Loputa riis sõelal ning pane see potti 2 tassi veega. Lase veel keema tõusta, lase sel 5 min keskmisel kuumusel podiseda, seejärel kata pott kaanega ja keera kuumus madalaks. 8 minuti pärast keera kuumus maha ning lase sel mõned minutid seista. Kui kasutad pruuni riisi, lisa veidi rohkem vett ning keeda riisi 8 min kauem. Maitsesta riis soolaga.
  6. Kastme valmistamiseks vispelda kausis kokku kõik selle koostisosad. Kui kaste on liiga paks või vürtsikas, võid lisada juurde supilusika haaval vett.
  7. Aseta riis ja köögiviljad kaussi, nirista peale kastet ning garneeri rohelise sibula, koriandri ja maapähklitega.