120 g
küpsetatud kõrvits
1
sügavkülmutatud banaan
4 spl
taimne maitsestamata või vanillijogurt
150 ml
taimne piim
1 spl
pähklivõi
1/2 tl
jahvatatud kardemon
1 tl
kaneel
1/2 tl
ingveripulber
1/3 tl
nelgipulber
2 spl
vahtra-, agaavi- või riisisiirup
kaunistamiseks
taimne vahukoor
Kõrvits sisaldab rohkesti antioksüdante ning beetakaroteeni, millest keha toodab A-vitamiini. Seega võid seda imelist köögivilja kasutada igaks toidukorraks. Toome sinuni sügisese pumpkin spice maitsetest inspireeritud smuuti, mis sobib kiireks hommikusöögiks.
- Selles retseptis saad kasutada eelmisel õhtul küpsetatud kõrvitsatükke. Lõika kõrvits tükkideks, kata vähese õli ja soolaga ning küpseta 190 °C ahjus 30 minutit. Pane mõned kõrvitsatükid smuuti jaoks kõrvale ning ülejäänu saad õhtusöögiks ära kasutada.
- Hommikul pane blenderisse kõrvitsatükid (võid koore eemaldada siidisema tulemuse jaoks) ning kõik muud koostisosad. Maitseainete asemel võid kasutada ka 2 tl piparkoogimaitseainet. Kui sul on mandli- või indiapähklivõid, siis kasuta seda, kuid maitsva tulemuse saad ka maapähkli- või päevalilleseemnevõid kasutades. Blenderda kõik ühtlaseks.
- Võid smuuti kaunistada vahukoore, kaneelipulbri ja riivitud šokolaadiga, kui tunned, et tahad päeva luksuslikult alustada.