900 g
kartulid
1 pakk
Vöner
2 spl
taimeõli
1 tl
jäme meresool
115 g
taimne rasvaine
1
hakitud sibul
1
hakitud paprika
maitse järgi
sool, pipar
Vöneri ja köögiviljadega täidetud küpsetatud kartul sobib nii argipäevaks kui ka peolauale!
Kogus: 4
VALMISTAMINE:
- Pese kartulid. Torka kartulitesse kahvliga augud ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri kartulid õliga ja puista peale meresoola. Küpseta 185 kraadises ahjus 1 tund või kuni kartul on pehme.
- Sulata margariin pannil, lisa hakitud sibul ning prae klaasjaks, seejärel lisa paprika ja Vöner. Prae madalal kuumusel 8-10 minutit.
- Poolita kartulid pikisuunas. Tõsta kartulite sisu eraldi kaussi tekitades igast kartuli poolest väike korvike.
- Sega Vöneri, paprika ja sibula segu kausis kartulimassiga läbi ja maitsesta soola ning pipraga. Tõsta tekkinud segu kartulikorvikestesse
- Soojenda ahi 200 kraadini. Küpsetata täidetud kartuleid ahjus 10 minutit.