400 g
Vöner
9-12 tk
lasanjeplaadid
6 dl
kaerapiim
200 g
riivitud taimne juust
100 g
margariin
2 spl
nisujahu
Pesto:
1 dl
oliiviõli
basiiliku kimp
2 peotäit
maapähklid
1 tl
sidrunimahl
maitse järgi
sool, pipar
2 tk
küüslauguküüs
Elu parim lasanje, mille valmistamiseks ei pea palju vaeva nägema!
VALMISTAMINE:
- Prae Vöner õlis.
- Valmista valge kaste: sulata margariin ja lisa nisujahu. Sega ja prae hetkeks. Lisa kaerapiim ja 100 g taimset juustu. Kuumuta segades kastme paksenemiseni.
- Lao Vöneri kiht määritud ahjuvormi põhja, kata lasanjeplaatidega ja vala peale kiht valget kastet. Korda samas järjekorras umbes 3-4 kihti.
- Vala kõige peale valge kaste ja raputa sinna peale ülejäänud taimne juust.
- Küpseta lasanjet 175 kraadises ahjus madalaimal tasemel 50 minutit. Kui võimalik, lülita ahi viimaseks 10 minutiks grillfunktsioonile.
- Valmista pesto, purustades koostisosad saumikseriga. Lisa vajadusel maitseaineid.
- Võta lasanje ahjust ning lase sel vähemalt 15 minutit jahtuda enne kui seda lõikama hakkad. Serveeri pestoga.