400 g

Vöner

9-12 tk

lasanjeplaadid

6 dl

kaerapiim

200 g

riivitud taimne juust

100 g

margariin

2 spl

nisujahu

Pesto:

1 dl

oliiviõli

basiiliku kimp

2 peotäit

maapähklid

1 tl

sidrunimahl

maitse järgi

sool, pipar

2 tk

küüslauguküüs

Elu parim lasanje, mille valmistamiseks ei pea palju vaeva nägema!

VALMISTAMINE:

  1. Prae Vöner õlis.
  2. Valmista valge kaste: sulata margariin ja lisa nisujahu. Sega ja prae hetkeks. Lisa kaerapiim ja 100 g taimset juustu. Kuumuta segades kastme paksenemiseni.
  3. Lao Vöneri kiht määritud ahjuvormi põhja, kata lasanjeplaatidega ja vala peale kiht valget kastet. Korda samas järjekorras umbes 3-4 kihti.
  4. Vala kõige peale valge kaste ja raputa sinna peale ülejäänud taimne juust.
  5. Küpseta lasanjet 175 kraadises ahjus madalaimal tasemel 50 minutit. Kui võimalik, lülita ahi viimaseks 10 minutiks grillfunktsioonile.
  6. Valmista pesto, purustades koostisosad saumikseriga. Lisa vajadusel maitseaineid.
  7. Võta lasanje ahjust ning lase sel vähemalt 15 minutit jahtuda enne kui seda lõikama hakkad. Serveeri pestoga.