Põhi:

25 g

presspärm

2 dl

leige vesi

1 spl

õli

5 dl

nisujahu

0,5 tl

sool

Kate:

200 g

Vöner

220 g

ketšup või pitsakaste

220 g

taimne juust

1 tk

punane sibul

1 tk

tomat

1 tk

paprika

2 tl

oregano (kuivatatud)

Mis võiks olla vihmasel õhtupoolikul mõnusam, kui lemmiku kattega Vöneri pitsa?

Kogus: 4

VALMISTAMINE

  1. Valmista pitsapõhi või kasuta poest ostetud valmis pitsapõhja. Alustuseks lahusta pärm leiges vees.  Sega lahustatud pärm ja õli jahu ning soolaga. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta see umbes üheks tunniks kerkima.
  2. Jaga tainas neljaks osaks ja vormi neist pitsapõhjad. Soovi korral võib taigna kogusest teha ka ühe suure pitsapõhja.
  3. Kanna pitsapõhjadele ketšup või pitsakaste ja raputa peale juust. Aseta sinna peale punase sibula, tomati ja paprika viilud ning Vöneri viilud. Kõige peale puista oreganot.
  4. Küpseta ahjus 220-225 kraadi juures 15 minutit.