12 tk

röstsaia viilud (nt Leiburi täistera röst)

150 g

taimne vahukoor (nt Oddlygood)

150 g

taimne creme fraiche või toorjuust (nt Friendly Vikings või Oatly)

50 g

taimne majonees

125 g

tofu tilliga või suitustofu (Bon Vegan)

50 g

riivitud porgand

0.5 tl

sool

pipar

1/2

sidrun

50 g

värske till, petersell, roheline sibul

Immutamiseks

50 g

taimne piim või köögiviljapuljong

Kaunistamiseks

Till, salat, kurk, porgand, paprika, redis, võrsed jne

Klassikaline võileivatort taimses kuues on efektne ja kaunistab pidulaua iga tähtpäeva puhul!

  1. Lõika röstsaial ääred ning vajadusel lõika neid ühesuurusteks.
  2. Täidiseks vahusta vahukoor, lisa sellele taimne kreemjuust ja majonees. Maitsesta soola ja pipraga, riivi segusse poole sidruni koor ja pigista poole sidruni mahl. Jaga saadud segu ⅓ ja ⅔ – ⅓ segust tõsta kõrvale hiljem pealispinna katmiseks. Ülejäänud ⅔ segule lisa riivitud tofu ja porgand.
  3. Haki värsked ürdid ja lisa segule. Jaga valmis täidis 2 osaks.
  4. Aseta alusele natuke kattekreemi ja selle peale esimene kiht röstsaia. Pintselda saiad maitsestamata taimse piima või jahtunud köögiviljapuljongiga, seejärel lisa 1 osa täidist.
  5. Korda sama järgmise kihiga.
  6. Viimasena lisa pealmise kihina röstsai, pintselda immutusseguga, kata võileivatort kilega ja aseta külmkappi tahenema vähemalt kaheks tunniks, parima tulemuse saad torti üleöö külmas hoides.
  7. Järgmisel päeval kata tort kattekreemiga ja kaunista köögiviljade, ürtide ja salatiga.

Ole loominguline ja kasuta täidises endale meelepäraseid tooraineid!