12 tk
röstsaia viilud (nt Leiburi täistera röst)
150 g
taimne vahukoor (nt Oddlygood)
150 g
taimne creme fraiche või toorjuust (nt Friendly Vikings või Oatly)
50 g
taimne majonees
125 g
tofu tilliga või suitustofu (Bon Vegan)
50 g
riivitud porgand
0.5 tl
sool
pipar
1/2
sidrun
50 g
värske till, petersell, roheline sibul
Immutamiseks
50 g
taimne piim või köögiviljapuljong
Kaunistamiseks
Till, salat, kurk, porgand, paprika, redis, võrsed jne
Klassikaline võileivatort taimses kuues on efektne ja kaunistab pidulaua iga tähtpäeva puhul!
- Lõika röstsaial ääred ning vajadusel lõika neid ühesuurusteks.
- Täidiseks vahusta vahukoor, lisa sellele taimne kreemjuust ja majonees. Maitsesta soola ja pipraga, riivi segusse poole sidruni koor ja pigista poole sidruni mahl. Jaga saadud segu ⅓ ja ⅔ – ⅓ segust tõsta kõrvale hiljem pealispinna katmiseks. Ülejäänud ⅔ segule lisa riivitud tofu ja porgand.
- Haki värsked ürdid ja lisa segule. Jaga valmis täidis 2 osaks.
- Aseta alusele natuke kattekreemi ja selle peale esimene kiht röstsaia. Pintselda saiad maitsestamata taimse piima või jahtunud köögiviljapuljongiga, seejärel lisa 1 osa täidist.
- Korda sama järgmise kihiga.
- Viimasena lisa pealmise kihina röstsai, pintselda immutusseguga, kata võileivatort kilega ja aseta külmkappi tahenema vähemalt kaheks tunniks, parima tulemuse saad torti üleöö külmas hoides.
- Järgmisel päeval kata tort kattekreemiga ja kaunista köögiviljade, ürtide ja salatiga.
Ole loominguline ja kasuta täidises endale meelepäraseid tooraineid!
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.