600 g
värske noor kartul
1 pea
värske kapsas, hakitud
2
porgand, hakitud
1
sibul, hakitud
3
küüslauguküüs, hakitud
60 g
herned
2 tl
sool
2 tl
hakkliha maitseaine
200 g / 70 g
taimne hakis või keedetud pruunid läätsed/kuiv sojahakis
1 spl
mahe sinep
200 ml
köögiviljapuljong
3 vart
värske till, hakitud
Koorene kurgisalat
2 väikest või 1/2 pikk
kurk, viilutatud
1/4
punane sibul, viilutatud
1 peotäis
värske till, hakitud
3 spl
taimne koor või hapukoor
4 spl
sidrunimahl
1 tl
sool
1/2 tl
must pipar
1 tl
küüslaugupulber
Varasuvise kapsaga hautis keedukartuli ja kreemise kurgisalatiga on imeline värske roog, mis on tõeline koduse toidu klassika.
- Pese noored kartulid, lõika suuremad kartulid pooleks ning pane need soolatud veega keema.
- Kui kasutad sojagraanuleid, siis vala 70 g kuivale hakisele kuumakindlas kausis 150 ml kuuma vett peale ning lase 5 minutit rehüdreeruda.
- Kuumuta pannil õli ning kuumuta taimset hakist või läätsesid mõned minutid. Lisa hakklihamaitseaine, 1 tl soola ning lisa hakitud sibul. Kuumuta 3 minutit, lisa hakitud küüslauk ning kuumuta veel minut.
- Lisa pannile hakitud kapsas ja porgand, 200 ml köögiviljapuljongit, sega läbi ning lase 10 minutit kaane all haududa.
- Lisa värsked või külmutatud herned, sinep ja hakitud till, sega läbi ning lisa vajadusel veel soola ja pipart. Hauta veel 5 minutit.
- Sega kokku salat.
- Serveeri kapsahautis keedukartulite ning koorese kurgisalatiga.