1/2 kg

värske kartul

200 g

kirss- või ploomtomat

200 g

värske kurk

100 g

rukola

100 g

taimne fetajuust

1 tk

küüslauguküüs

1 spl

valge veini äädikas

2 spl

oliiviõli

1 tl

sool

0,5 tl

suhkur

peotäis

taimne peekon (nt Vivera)

Jagub neljale salatisõbrale!

Valmistamine

  1. Pese kartulid, pane koorega keema ning keeda pehmeks, kuid mitte pudruks.
  2. Lahusta sool ja suhkur valge veini äädikaga, sega kokku oliiviõli ja purustatud küüslauguga.
  3. Koori keedetud ja jahtunud kartulid ning lõika suupärasteks tükkideks. Sega kartulid poole koguse kastmega ja jäta mõneks minutiks seisma.
  4. Haki kurk ja lõika kirsstomatid veeranditeks. Pane kurk ja tomat suurde kaussi, lisa rukola, tükeldatud taimne feta ning keedetud kartulid. Lisa ülejäänud kaste ja sega salat läbi. Soovi korral võid salatile lisada ka taimset peekonit.