Koogipõhi:

130 g

röstitud India pähklid

0.5 tl

kaneel

40 g

kuivatatud kirsid

2 sl

kange kohvi

näpuots

sool

1 tl

vanilje ekstart

Täidis:

150 g

kookospiim

100 g

vaarikapüree

mustikad

1 tl

agar-agar

1 tl voi 2 tl

suhkur või agaavisiirup

Kaunistamiseks:

purustatud šokolaad

kirsipuru või värsked marjad

Sõbrapäev – miks siis mitte sel puhul midagi lihtsat ja maitsvat lauale panna. See tort on eriti hea ja suussulav.



VALMISTAMINE:

2-le kasutades 12cm koogivorme

1. Lülita ahi sisse 170 kraadi peale ja pane plaat india pähklitega ahju umbes 6-10 minutiks kuni need on kuldsed.
2. Lase pähklid maha jahtuda ja siis lisa koos teiste ainetega kombaini purustamiseks. Kui mass valmis, pressi 12cm koogivormi ning pane sügavkülma tahenema.
3. Võta väike pott ning sinna kalla külmutatud vaarikad. Seejärel kuumuta läbi kuni pehmed. Purusta mikseriga nad püreeks ning sõelu läbi, et seemned ei jääks kreemi.
4. Võta teine pott ja sega kokku kookospiim, suhkur ja agaragar ning pane keema. Sega aeg ajalt, et põhi ei kõrbeks.
5. Võta tulelt ning sega püreega.
6. Lisa koogi vormi põhja mõned mustikad ja vala kookos-püree segu peale.
7. Kaunista šokolaadi puruga ja pane külmkappi tahenema 20 minutit.