purk
kikerherned
0,25 tl
söögisooda
1 tl
vanill
maitse järgi
vahtrasiirup, agaavinektar, vedela stevi vm magustaja
2 spl
mandlijahu/mandlipuru või kookoshelbed
1 spl
maapähkli- või mandlivõi
vajadusel
piim, kui segu liiga tahke tundub
paar tl
šokolaadinööbid või -laastud
50 g
kaerahelbed
100-150 ml
mandlipiim
VALMISTAMINE
- Kurna ja loputa kikerherned väga hoolikalt – mida paremini loputad, seda vähem jääb tunda kikerhernestele loomulikku maitset (nipp: võid eelmisel õhtul keeta ka kuivatatud kikerherneid). Kuivata kikerherned rätikuga.
- Lisa kõik koostisosad välja arvatud šokolaad, piim ja kaerahelbed blenderisse või köögikombaini. Blenderda tihkeks taignaks.
- Sega sisse šokolaad ning lase taignal külmikus umbes tunnikene taheneda. Taigen säilib kenasti kinnises purgis, saad sellega ka teine kord maiustada.
- Vala purki kaerahelbed ning vastavalt oma eelistusele nii palju küpsisetaigent, kui soovid (nt 2-3 spl).
- Vala juurde piim, sega läbi ja keera purgile kaas peale. Raputa veel korra hoolikalt, et kõik seguneks.
- Lase pudrul üleöö kapis “valmida” ning naudi hommikul oma meelislisanditega.