purk

kikerherned

0,25 tl

söögisooda

1 tl

vanill

maitse järgi

vahtrasiirup, agaavinektar, vedela stevi vm magustaja

2 spl

mandlijahu/mandlipuru või kookoshelbed

1 spl

maapähkli- või mandlivõi

vajadusel

piim, kui segu liiga tahke tundub

paar tl

šokolaadinööbid või -laastud

50 g

kaerahelbed

100-150 ml

mandlipiim

VALMISTAMINE 

  1. Kurna ja loputa kikerherned väga hoolikalt – mida paremini loputad, seda vähem jääb tunda kikerhernestele loomulikku maitset (nipp: võid eelmisel õhtul keeta ka kuivatatud kikerherneid). Kuivata kikerherned rätikuga.
  2. Lisa kõik koostisosad välja arvatud šokolaad, piim ja kaerahelbed blenderisse või köögikombaini. Blenderda tihkeks taignaks.
  3. Sega sisse šokolaad ning lase taignal külmikus umbes tunnikene taheneda. Taigen säilib kenasti kinnises purgis, saad sellega ka teine kord maiustada.
  4. Vala purki kaerahelbed ning vastavalt oma eelistusele nii palju küpsisetaigent, kui soovid (nt 2-3 spl).
  5. Vala juurde piim, sega läbi ja keera purgile kaas peale. Raputa veel korra hoolikalt, et kõik seguneks.
  6. Lase pudrul üleöö kapis “valmida” ning naudi hommikul oma meelislisanditega.