500 g

tofu

400 ml

kookospiim

200 g

suhkur

0,5 tl

sool

2 tl

vanilliekstrakt

1

laimi koor ja mahl

30 g

maisitärklis

100 g

tume šokolaad

1 tl

kookosõli

Õhuline juustukook erinevate lisanditega on populaarne Ukraina lääneosas.

Kogus: kümnele

VALMISTAMINE:

  1. Soojenda ahi 160 kraadini.
  2. Määri keeksivorm õli või võiga.
  3. Mikserda kokku tofu, kookospiim, suhkur, sool, vanilliekstrakt ning laimi koor ja mahl.
  4. Vajadusel lisa veel suhkrut, vanilli või laimi.
  5. Lisa maisitärklis ja mikserda segu ühtlaseks.
  6. Kalla segu vormi ja koputa veidi laual, et saada lahti õhumullidest.
  7. Küpseta 40-50 minutit, kuni juustukook on tahenenud.
  8. Lase vormis täielikult jahtuda ja aseta 3-4 tunniks kuni üleöö külmkappi.
  9. Sulata veevannil šokolaad ja kookosõli, sega.
  10. Kalla šokolaadisegu juustukoogile.
  11. Pane juustukook veel 10 minutiks külmkappi, et šokolaadisegu taheneks ja serveeri.
  12. Kuumuta nuga enne lahti lõikamist, et šokolaadiglasuur ei murduks