500 g
tofu
400 ml
kookospiim
200 g
suhkur
0,5 tl
sool
2 tl
vanilliekstrakt
1
laimi koor ja mahl
30 g
maisitärklis
100 g
tume šokolaad
1 tl
kookosõli
Õhuline juustukook erinevate lisanditega on populaarne Ukraina lääneosas.
Kogus: kümnele
VALMISTAMINE:
- Soojenda ahi 160 kraadini.
- Määri keeksivorm õli või võiga.
- Mikserda kokku tofu, kookospiim, suhkur, sool, vanilliekstrakt ning laimi koor ja mahl.
- Vajadusel lisa veel suhkrut, vanilli või laimi.
- Lisa maisitärklis ja mikserda segu ühtlaseks.
- Kalla segu vormi ja koputa veidi laual, et saada lahti õhumullidest.
- Küpseta 40-50 minutit, kuni juustukook on tahenenud.
- Lase vormis täielikult jahtuda ja aseta 3-4 tunniks kuni üleöö külmkappi.
- Sulata veevannil šokolaad ja kookosõli, sega.
- Kalla šokolaadisegu juustukoogile.
- Pane juustukook veel 10 minutiks külmkappi, et šokolaadisegu taheneks ja serveeri.
- Kuumuta nuga enne lahti lõikamist, et šokolaadiglasuur ei murduks