200 g

tofu

2 tl

suhkur

80 g

nisujahu

1 tl

sidrunimahl

näpuotsatäis

sool

30 ml

õli

Soovi korral

1-2 tl

kookospiim

Ukraina köögi imemaitsvad sõrnikud on kõige paremad soojalt koos meelepärase lisandiga, näiteks mõnusa koduse moosiga.

VALMISTAMINE:

  1. Nõruta tofu vedelikust ja tee sõrmede vahel väikesteks tükkideks.
  2. Lisa suhkur, sidrunimahl, sool ja jahu ning sega korralikult läbi. Kui tofu on liiga kuiv, siis lisa 1-2 tl kookospiima.
  3. Saadud segust vormi väikesed pallid, vajuta laiaks ja rulli neid kergelt jahus.
  4. Küpseta sõrnikuid õlis mõlemalt poolt, kuni nad on kuldpruunid.
  5. Serveeri meelepärase lisandiga.