4 tk

suur kartul

2 tk

porgand

2 tk

sellerivars

1 tk

küüslauguküüs

1 tk

porru

100 g

tükeldatud mustad oliivid

1-2 tk

loorberileht

250 g

taimne viiner (nt Bon Vegan)

200 g

seitanivorst (nt Veggo)

4 tk

marineeritud kurk

200 ml

tomatipasta

400 g

konserveeritud tükeldatud tomatid

2 tk

köögivilja puljongikuubik

vesi puljongikuubikute jaoks

õli praadimiseks

sool-pipar

1 pakk

Oatly hapendatud kaerakreem (serveerimiseks)

till (serveerimiseks)

Mõnusalt tummine ja toitev seljanka, mis kosutab ka kõige näljasemaid.

Valmistamine:

  • Koori ning tükelda juurviljad väikesteks tükkideks.
  • Tükelda taimsed viinerid ning seitanivorst.
  • Vala potti veidi õli, prae vorstitükke paar minutit. Lisa porgand, porru, sibul, küüslauk ning seller, prae veidi veel.
  • Lisa muud koostisosad ning keeda tasasel tulel 20-30min, kuni köögiviljad on pehmed. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
  • Serveeri Oatly hapendatud kaerakreemi ning tilliga.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.