
4 tk
suur kartul
2 tk
porgand
2 tk
sellerivars
1 tk
küüslauguküüs
1 tk
porru
100 g
tükeldatud mustad oliivid
1-2 tk
loorberileht
250 g
taimne viiner (nt Bon Vegan)
200 g
seitanivorst (nt Veggo)
4 tk
marineeritud kurk
200 ml
tomatipasta
400 g
konserveeritud tükeldatud tomatid
2 tk
köögivilja puljongikuubik
vesi puljongikuubikute jaoks
õli praadimiseks
sool-pipar
1 pakk
Oatly hapendatud kaerakreem (serveerimiseks)
till (serveerimiseks)
Mõnusalt tummine ja toitev seljanka, mis kosutab ka kõige näljasemaid.
Valmistamine:
- Koori ning tükelda juurviljad väikesteks tükkideks.
- Tükelda taimsed viinerid ning seitanivorst.
- Vala potti veidi õli, prae vorstitükke paar minutit. Lisa porgand, porru, sibul, küüslauk ning seller, prae veidi veel.
- Lisa muud koostisosad ning keeda tasasel tulel 20-30min, kuni köögiviljad on pehmed. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
- Serveeri Oatly hapendatud kaerakreemi ning tilliga.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.