400g

konserveeritud cannellini oad

400 g

konserveeritud valged oad tomatikastmes

4 tk

suur porgand

2 tk

suur sibul

1 tk

küüslauk

5 tk

sellerivars

100 g

lehtkapsas

200 ml

kuiv valge vein

1 l

köögiviljapuljong

2 spl

itaalia maitseaine segu

3 tk

loorberileht

praadimiseks

õli

sool-pipar

Mõnusalt kreemine ja maitselt oivaline oasupp on lihtne viis, et oma toidukordadesse rohkem köögivilju lisada.

Valmistamine:

  • Koori, tükelda porgandid, sibulad, küüslauk, seller ja lehtkapsas.
  • Prae potis põhjas sibulat, kuni see pruunistub. Lisa küüslauk, porgand ja seller ning prae umbes 10min, kuni juurviljad on kergelt pruunistunud ning pehmed – see annab toidule mõnusa maitse!
  • Lisa vein ning hauta, kuni suurem osa vedelikust on aurustunud. Lisa lehtkapsas, maitseaine segu, loorberilehed ning puljong – lase supil kergelt keeda umbes 15min.
  • Eemalda loorberilehed, vala köögiviljad ning 400ml puljongist blenderisse. Püreesta kuni kõik on ühtlane. Vala püreestatud supipõhi tagasi puljongi.
  • Loputa cannellini oad sõelal, lisa supile koos tomatikastmes ubadega.
  • Maitsesta soola-pipraga, soovi korral lisa sidrunimahla.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.