
400g
konserveeritud cannellini oad
400 g
konserveeritud valged oad tomatikastmes
4 tk
suur porgand
2 tk
suur sibul
1 tk
küüslauk
5 tk
sellerivars
100 g
lehtkapsas
200 ml
kuiv valge vein
1 l
köögiviljapuljong
2 spl
itaalia maitseaine segu
3 tk
loorberileht
praadimiseks
õli
sool-pipar
Mõnusalt kreemine ja maitselt oivaline oasupp on lihtne viis, et oma toidukordadesse rohkem köögivilju lisada.
Valmistamine:
- Koori, tükelda porgandid, sibulad, küüslauk, seller ja lehtkapsas.
- Prae potis põhjas sibulat, kuni see pruunistub. Lisa küüslauk, porgand ja seller ning prae umbes 10min, kuni juurviljad on kergelt pruunistunud ning pehmed – see annab toidule mõnusa maitse!
- Lisa vein ning hauta, kuni suurem osa vedelikust on aurustunud. Lisa lehtkapsas, maitseaine segu, loorberilehed ning puljong – lase supil kergelt keeda umbes 15min.
- Eemalda loorberilehed, vala köögiviljad ning 400ml puljongist blenderisse. Püreesta kuni kõik on ühtlane. Vala püreestatud supipõhi tagasi puljongi.
- Loputa cannellini oad sõelal, lisa supile koos tomatikastmes ubadega.
- Maitsesta soola-pipraga, soovi korral lisa sidrunimahla.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.