Põhi

450 g

rabarber

20 + 200 g

suhkur

300 g

nisujahu

1 tl

küpsetuspulber

0,5 tl

sooda

0,25 tl

sool

200 g

taimne margariin

200 ml

taimne piim

10 ml

valge veini äädikas

Tosca kate

100 g

taimne margariin (nt tumesinine Keiju)

100 g

mandlilaastud

75 g

fariinsuhkur

Maitsev kook rabarberihooajaks!

VALMISTAMINE:

  1. Lõika rabarberid kuubikuteks, sega läbi 20 g suhkruga ning pane kõrvale.
  2. Lisa taimsele piimale valge veini äädikas ja jäta seisma.
  3. Sega kokku kuivained, välja arvatud suhkur.
  4. Suuremas kausis vahusta margariin koos 200 g suhkruga. Lisa kuivained ja sega, seejärel vala juurde taimse piima ja äädika segu ning sega ühtlaseks taignaks.
  5. Kalla taigen rasvainega määritud 24 cm vormi ning lisa tükeldatud rabarberid.
  6. Pane vorm ahju 180 kraadi juurde küpsema.
  7. Kui 25 minutit on möödas, tee Tosca kate: sulata margariin, lisa hulka fariinsuhkur ja mandlilaastud. Sega ühtlaseks ja lisa kate koogile.
  8. Küpseta kooki veel 15-20 minutit. Võta kook ahjust, lase täielikult jahtuda ja naudi!