Põhi
450 g
rabarber
20 + 200 g
suhkur
300 g
nisujahu
1 tl
küpsetuspulber
0,5 tl
sooda
0,25 tl
sool
200 g
taimne margariin
200 ml
taimne piim
10 ml
valge veini äädikas
Tosca kate
100 g
taimne margariin (nt tumesinine Keiju)
100 g
mandlilaastud
75 g
fariinsuhkur
Maitsev kook rabarberihooajaks!
VALMISTAMINE:
- Lõika rabarberid kuubikuteks, sega läbi 20 g suhkruga ning pane kõrvale.
- Lisa taimsele piimale valge veini äädikas ja jäta seisma.
- Sega kokku kuivained, välja arvatud suhkur.
- Suuremas kausis vahusta margariin koos 200 g suhkruga. Lisa kuivained ja sega, seejärel vala juurde taimse piima ja äädika segu ning sega ühtlaseks taignaks.
- Kalla taigen rasvainega määritud 24 cm vormi ning lisa tükeldatud rabarberid.
- Pane vorm ahju 180 kraadi juurde küpsema.
- Kui 25 minutit on möödas, tee Tosca kate: sulata margariin, lisa hulka fariinsuhkur ja mandlilaastud. Sega ühtlaseks ja lisa kate koogile.
- Küpseta kooki veel 15-20 minutit. Võta kook ahjust, lase täielikult jahtuda ja naudi!