tortilja

500 g

Peet

2 tl

Õli

1 tl

Santa Maria kivisool

0.5 tl

Santa Maria Tellicherry must pipar

1 dl

Päevalilleseemned

2 tk

Küüslauguküüs

200 g

Kikerherned

0.5 tl

Santa Maria tšillisädemed (Chili Explosion)

0.3 tl

Santa Maria Cayenne'i pipar

0.5 tl

Santa Maria jahvatatud paprika

4 tk

Santa Maria maisi- ja nisutortiljad (8 tk)

240 g

Gold&Green rebitud kaer

5 spl

Santa Maria universaalne BBQ kaste

Lehtsalat, kurk, idud

Chefs For Change saadiku Maru Metspalu maitserikkad tortiljad sobivad nii suviseks grilliks kui argipäeva lõunaks. Keera rulli, voldi wrapiks või söö noa ja kahvliga – peedipestole on maandunud BBQ kastmene rebitud kaer ning vürtsikad kikerherned!

Neljale

  1. Peedipestot võid teha ka keedetud peedist, ent tummisema ning maitserikkama saad, kui röstid kuubikuteks lõigatud peedid enne soola ja pipraga ahjus 200 kraadi juures ligi 25 minutit.
  2. Lase peetidel jahtuda ning blenderda neist päevalilleseemnete ja värske küüslauguga mõnus määre, mis sobib hästi nii leiva peale kui tortiljale.
  3. Kui määre on liialt tummine, lisa pisut õli või vett. Soola ja pipart lisa oma maitse ning peetide magususe järgi.
  4. Nõruta kikerherned konservvedelikust ning loputa. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  5. Lisa kaussi 2 tl õli, sool, pipar, paprikapulber, tšillihelbed ja cayenne’i pipar ning sega juurde kikerherned. Rösti kikerherned küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadil 12 minutit, kuni need on krõbedad.
  6. Prae rebitud kaer vähese õliga krõbedaks, maitsesta musta pipra ning BBQ kastmega.
  7. Kuumuta maisi-nisu tortiljasid kümme sekundit ühelt ja siis teiselt poolt tulisel pannil ning tõsta taldrikule. Määri sellele supilusikatäis peedipestot, seejärel lisa peoga salatilehti, valge redise laaste või kurki, rebitud kaera ning kikerherneid.
  8. Keera tortiljad rulli või voldi kokku ning lase hea maitsta. Päike paistku kõrgelt ning suutäis olgu taimselt tuline!

    *Rebitud kaera leiab Prismades ja Kaupmehes (Gold &Green kaubamärgi all), võib asendada ka muu taimse valguga.