1 spl
oliiviõli
1
sibul, hakitud
6
küüslauguküüs, hakitud
2 spl
basiiliku pesto
1 tl
kuivatatud oregano
1 tl
suhkur
800 g
konserveeritud ja kooritud tomatid
430 ml
köögiviljapuljong
400 ml
kookospiim
maitse järgi
sool, pipar
Tummine ja täitev tomatisupp on teisipäeva õhtuks perfektne valik – lihtsad koostisosad ning võtab vaid 25 minutit Sinu ajast!
Kogus: 6
VALMISTAMINE:
- Kuumuta õli potis keskmisel tulel. Pane potti sibul koos näputäie soola ja pipraga ning kuumuta 3-4 min. Lisa küüslauk ja kuumuta veel minutike.
- Sega hulka pesto, oregano, suhkur, tomatid ja köögiviljapuljong.
- Keera kuumus kõrgele ning kuumuta keema. Kui keeb, keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 10 minutit vahest segades.
- Ettevaatlikult kalla supp blenderisse ja blenderda umbes 2 minutit, või kuni ühtlane ja kreemjas. Jäta blenderi kaanel auk lahti, kata see hoopis köögirätikuga. See on selleks, et kuum supp ei lendaks välja.
- Kalla supp tagasi potti ning sega sisse kookospiim, jättes paar supilusikat serveerimiseks, kui soovid. Maitsesta soola ja pipraga ning soojenda supp uuesti üles.
- Serveeri soovi korral veidikese kookospiimaga, värske peterselliga, paprika helbekestega ja crostini‘ga.
- Crostini: Lõika prantsuse saiast umbes 1-2 cm paksused viilud ning pane ahjupannile. Nirista peale oliiviõli ning pane grilli/rösti ahjus 1-2 min või kuni viilud on kuldpruunid. Keera sai ümber ning grilli teiselt poolt ka minut. Serveeri supi kõrvale ja naudi!