tomatisupp

1 spl

oliiviõli

1

sibul, hakitud

6

küüslauguküüs, hakitud

2 spl

basiiliku pesto

1 tl

kuivatatud oregano

1 tl

suhkur

800 g

konserveeritud ja kooritud tomatid

430 ml

köögiviljapuljong

400 ml

kookospiim

maitse järgi

sool, pipar

Tummine ja täitev tomatisupp on teisipäeva õhtuks perfektne valik – lihtsad koostisosad ning võtab vaid 25 minutit Sinu ajast!

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta õli potis keskmisel tulel. Pane potti sibul koos näputäie soola ja pipraga ning kuumuta 3-4 min. Lisa küüslauk ja kuumuta veel minutike.
  2. Sega hulka pesto, oregano, suhkur, tomatid ja köögiviljapuljong.
  3. Keera kuumus kõrgele ning kuumuta keema. Kui keeb, keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 10 minutit vahest segades.
  4. Ettevaatlikult kalla supp blenderisse ja blenderda umbes 2 minutit, või kuni ühtlane ja kreemjas. Jäta blenderi kaanel auk lahti, kata see hoopis köögirätikuga. See on selleks, et kuum supp ei lendaks välja.
  5. Kalla supp tagasi potti ning sega sisse kookospiim, jättes paar supilusikat serveerimiseks, kui soovid. Maitsesta soola ja pipraga ning soojenda supp uuesti üles.
  6. Serveeri soovi korral veidikese kookospiimaga, värske peterselliga, paprika helbekestega ja crostini‘ga.
  7. Crostini: Lõika prantsuse saiast umbes 1-2 cm paksused viilud ning pane ahjupannile. Nirista peale oliiviõli ning pane grilli/rösti ahjus 1-2 min või kuni viilud on kuldpruunid. Keera sai ümber ning grilli teiselt poolt ka minut. Serveeri supi kõrvale ja naudi!