2 spl
õli
1
sibul
1
küüslauguküüs
1 tass
risotoriis
500 ml
purustatud tomatid või pastakaste
2 tassi
köögiviljapuljong
150 g
beebispinat
1 tl
enda valikul ürdid
1 tl
suhkur
maitse järgi
sool
Soovi korral:
2 spl
Bon maitsepärm
sedermänniseemned
šampinjonid
Risoto on üks tänuväärt roog. Seda saab kerge vaevaga timmida just endale sobivaks – olgu see siis tomatises või valges kastmes ning olgu lisandiks palju erinevaid köögi- ja kaunvilju või vastupidi, vaid paar üksikut. Ikka maitseb hea! Vaata retsepti SIIT.
VALMISTAMINE:
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
- Haki sibul ja prae neid kuumal pannil õlis pidevalt segades umbes 5 minutit, viimasel minutil lisa ka hakitud küüslauk.
- Seejärel lisa pannile riis ja pastakaste või purustatud tomatid, sega ja kuumuta segu veel 5 minutit.
- Lisa pannile ka puljong ja maitseained, sega pidevalt kuni risoto hakkab keema. Kalla segu pannilt ahjupotti ja kata kaanega (sobib ka foolium).
- Aseta pott 30 minutiks ahju.
- Võta ahjupott välja, sega sisse spinat ja soovi korral raputa toidule maitsepärmi ning seedermänniseemneid.