2 spl

vesi

1

sibul, hakitud

2-3

küüslauguküüs, purustatud

2

porgand, viilutatud

maitse järgi

sool, pipar, tšilli

1

suvikõrvits, ratasteks lõigatud

1 purk

tomat

1.5 l

köögiviljapuljong

2 tl

basiilik, kuivatatud

2 tl

oregano, kuivatatud

1-2 spl

Bon maitsepärm

1 spl

kookossuhkur

1 purk

kikerherned

230 g

pasta

1 tass

lehtkapsas või spinat

Minestrone on üks soodne ja toitaineterikas kõhutäis, mis oma itaaliapärase hõnguga võlub nii pere suuremaid kui ka väiksemaid liikmeid. See roog on saanud meie täielikuks lemmikuks! Vaata retsepti SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta suure poti põhjas paar spl vett või õli ning prae sibulat ja küüslauku pidevalt segades 3 minutit. Lisa potti porgandirattad, rohelised oad, sool ja pipar. Sega ja lase neil valmida 3-4 minutit, kuni segu on pehmenenud.
  2. Lisa suvikõrvits (või brokoli), purustatud tomatid, köögiviljapuljong, basiilik ja oregano (või tüümian), maitsepärm, tšilli, (kookos)suhkur ja oad/kikerherned. Sega korralikult ning lase supp mõneks minutiks keema, siis vähenda kuumust ja lase madalamal kuumusel supil podiseda.
  3. Lisa pasta ja sega. Keeda umbes 10 minutit, suppi aeg-ajalt segades ja vajadusel kuumust veelgi alandades (kui supp siiski keema tahab tõusta).
  4. Lase supil veel 3-4 minutit podiseda, lisa vajadusel veel maitseaineid.
  5. Lisa lehtkapsas või spinat ja lase supil madalal kuumusel 3-4 minutit podiseda. Keera kuumus kinni ja jäta supp mõneks minutiks seisma.