1 tass

kuivatatud punased läätsed

1 purk

kurnatud ja loputatud kidney oad

1

sibul, hakitud

2

küüslauguküüs, hakitud

1 purk

tomatid, purustatud

1 spl

jahvatatud vürtsköömned

2 spl

paprikapulber

400-500 g

šampinjonid

maitse järgi

suhkur, sool, pipar, maitsepärm

1 tl

tšillihelbed

See retsept on valgust pungil, sest sisaldab nii ube kui ka läätsi. Lisaks on toit ka gluteenivaba ja valmib lihtsalt vaid ühes potis. Vaata retsepti SIIT.

5-6 portsjonit

 VALMISTAMINE:

  1. Valmista läätsed pakendil oleva õpetuse kohaselt suures potis (umbes 10 minutit).
  2. Kui läätsed on pehmed, lisa tassitäis vett, hakitud sibul, tomatikonserv, küüslauk ja oad.
  3. Lisa ka kõik maitseained ning lase toidul keema tõusta. Lisa seened (soovi korral võid seeni ka enne patta lisamist praadida) ja lase toidul madalal kuumusel umbes 20 minutit podiseda.
  4. Serveeri maitserohelisega, kõrvale paku näiteks aurutatud riisi või hapusaia.