1 tk

sibul

1-2 tk

küüslauguküüs

pöidaotsa suurune tk

ingver

1tk

punane paprika

1 tk

porgand

1 pakk (35g)

Santa Maria tikka masala maitseaine segu

400 g

rammus kookospiim

400 g

konserveeritud tükeldatud tomatid

1 pakk (180g)

Vemondo garam masala maitseline tofu

soola-pipart

õli praadimiseks

serveerimiseks

keedetud jasmiini riis ja koriander

Maitseküllane ja soojendav roog, kus krõbedaks küpsetatud tofu sulandub vürtsikasse tikka masala kastmesse.

Valmistamine:

  • Esmalt lõika tofu ~1cm laastudeks ning suru välja üleliigne vedelik. Pane tofu laastud paberiga kaetud ahjupannile ning küpseta neid pöördõhufunktsiooniga ahjus 200C umbes 20-30 min neid vahepeal pöörates.
  • Tükelda sibul, küüslauk, ingver, paprika ning riivi porgand.
  • Kuumuta pannil õli ning prae sibulat keskmisel kuumusel 2-3 minutit. Seejärel lisa küüslauk, ingver, paprika ning riivitud porgandid. Prae, kuni juurviljad on küpsed.
  • Lisa Santa Maria tikka masala maitseainesegu, tükeldatud tomatid ning kookoskreem, sega.
  • Lisa tükeldatud koriander ning lase maitsetel 10-15min omavahel ühtlustuda vaiksel kuumusel podisedes. Serveeri keedetud jasmiiniriisiga, tükeldatud tofu ning värske koriandriga.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.