
1 tk
sibul
1-2 tk
küüslauguküüs
pöidaotsa suurune tk
ingver
1tk
punane paprika
1 tk
porgand
1 pakk (35g)
Santa Maria tikka masala maitseaine segu
400 g
rammus kookospiim
400 g
konserveeritud tükeldatud tomatid
1 pakk (180g)
Vemondo garam masala maitseline tofu
soola-pipart
õli praadimiseks
serveerimiseks
keedetud jasmiini riis ja koriander
Maitseküllane ja soojendav roog, kus krõbedaks küpsetatud tofu sulandub vürtsikasse tikka masala kastmesse.
Valmistamine:
- Esmalt lõika tofu ~1cm laastudeks ning suru välja üleliigne vedelik. Pane tofu laastud paberiga kaetud ahjupannile ning küpseta neid pöördõhufunktsiooniga ahjus 200C umbes 20-30 min neid vahepeal pöörates.
- Tükelda sibul, küüslauk, ingver, paprika ning riivi porgand.
- Kuumuta pannil õli ning prae sibulat keskmisel kuumusel 2-3 minutit. Seejärel lisa küüslauk, ingver, paprika ning riivitud porgandid. Prae, kuni juurviljad on küpsed.
- Lisa Santa Maria tikka masala maitseainesegu, tükeldatud tomatid ning kookoskreem, sega.
- Lisa tükeldatud koriander ning lase maitsetel 10-15min omavahel ühtlustuda vaiksel kuumusel podisedes. Serveeri keedetud jasmiiniriisiga, tükeldatud tofu ning värske koriandriga.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.