Koogipõhi
200 g
Digestive küpsiseid
3 spl
kaerahelbeid
2 spl
kookoshelbeid
4 spl
kookosõli või taimset margariini
Tofusegu
650 g
maitsestamata tofut
300 g
maitsestamata sojajogurtit
4 spl
maisitärklist
4 tl
vaniljesuhkrut
4 spl
suhkrut
4 spl
agaavi- või vahtrasiirupit
2 tl
küpsetuspulbrit
2 spl
sidrunimahla
2 tl
riivitud sidrunikoort
1 spl
maitsepärmi
Marjakaste
130 g
värskeid või külmutatud marju
3 spl
suhkrut
2 tl
sidrunimahla
See suus sulav juustukook on eriline just tänu värske sidruni mekile ja hapukasmagusale marjakastmele, mis lisavad klassikalisele koogile pisut vunki!
- Sulata kookosõli või margariin, purusta köögikombainis küpsised, kaerahelbed, kookoshelbed ning sega kõik ühtlaseks taignaks.
- Kata lahtikäiv 20 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu vormi põhja nii, et see kataks ühtlaselt põhja ning ulatuks veidi servast üles. Küpseta koogipõhja ahjus 12 minutit 190 °C juures.
- Pane kõik tofusegu ained blenderisse või köögikombaini ning blenderda segu siidiseks massiks.
- Vala segu koogipõhja peale ning küpseta ahjus 40 minutit 180 °C juures.
- Lase koogil pool tundi jahtuda ja eemalda ettevaatlikult vormist.
- Koogi jahtumist oodates valmista marjakaste – kuumuta potis marjad ja suhkur umbes 5 minutit, suru kahvliga marjad katki, lisa sidrunimahl ning kuumuta veel 2 minutit.
- Serveeri kook marjakastmega ja naudi!