Koogipõhi

200 g

Digestive küpsiseid

3 spl

kaerahelbeid

2 spl

kookoshelbeid

4 spl

kookosõli või taimset margariini

Tofusegu

650 g

maitsestamata tofut

300 g

maitsestamata sojajogurtit

4 spl

maisitärklist

4 tl

vaniljesuhkrut

4 spl

suhkrut

4 spl

agaavi- või vahtrasiirupit

2 tl

küpsetuspulbrit

2 spl

sidrunimahla

2 tl

riivitud sidrunikoort

1 spl

maitsepärmi

Marjakaste

130 g

värskeid või külmutatud marju

3 spl

suhkrut

2 tl

sidrunimahla

See suus sulav juustukook on eriline just tänu värske sidruni mekile ja hapukasmagusale marjakastmele, mis lisavad klassikalisele koogile pisut vunki!

  1. Sulata kookosõli või margariin, purusta köögikombainis küpsised, kaerahelbed, kookoshelbed ning sega kõik ühtlaseks taignaks.
  2. Kata lahtikäiv 20 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga ning suru küpsisesegu vormi põhja nii, et see kataks ühtlaselt põhja ning ulatuks veidi servast üles. Küpseta koogipõhja ahjus 12 minutit 190 °C juures.
  3. Pane kõik tofusegu ained blenderisse või köögikombaini ning blenderda segu siidiseks massiks.
  4. Vala segu koogipõhja peale ning küpseta ahjus 40 minutit 180 °C juures.
  5. Lase koogil pool tundi jahtuda ja eemalda ettevaatlikult vormist.
  6. Koogi jahtumist oodates valmista marjakaste – kuumuta potis marjad ja suhkur umbes 5 minutit, suru kahvliga marjad katki, lisa sidrunimahl ning kuumuta veel 2 minutit.
  7. Serveeri kook marjakastmega ja naudi!