180 g
kuivatatud dattel
10 tk
kuivatatud aprikoos
100 g
kuivatatud kirss
4 sl
õunapüree
1 tk
sidrun
2 sl
tume siirup
50 g
nisujahu (toortatar sobib ka)
1 tl
kaneel
2 tl
küpsetuspulber
80 g
kookossuhkur
66 g
riivitud sai
80 ml
konjak
3 sl
Aquafaba ehk kikerherne vedelik
Kate (karamell):
270 g
kuivatatud dattel
162 g
vesi
Midagi tõeliselt magusat tõelisele magusasõbrale.
VALMISTAMINE:
1) Leota datlid eelnevalt kuumas vees 15 minutit, siis hakki ja sega kokku aprikooside ja kuivatatud kirssidega.
2) Lisa konjak ja kaneel, sega läbi ja lase 15 minutit seista.
3) Eraldi kausis sega jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Vala kuivatatud marjade segu jahusegusse, lisa üle jäänud toorained. Sega hästi läbi ja jaota lusikaga väikestesse vormidesse ja kata nad fooliumiga.
4) Eelnevalt soojenda ahi 180°C ja kui valmis, siis pane vormid ahju panna, seejärel alanda temperatuur 160°C, lisa vormide alla anum kuuma veega ning küpseta 1h.
5) Samal ajal eelnevalt kuumas vees leotatud datlid kalla koos veega blenderisse ja blenderda kuni saad siidise karamelli värvi kreemi.
6) Võta pudding ahjust välja, eemalda foolium ning kata kreemiga.
7) Pane 15 minutiks veel ahju.
8) Serveeri 6-le inimesele.