6
punane sibul
4 sl
oliiviõli
40 g
kinoa
maitse järgi
sool
kaneel
Cayenne'i pipar
vürtsköömned
100 g
kirsstomatid
25 g
rosinad
25 g
mandlilaastud
serveerimiseks
maitseroheline
Need täidetud sibulad on tõeline pidupäevatoit – näiteks sobivad need imeliselt jõululauale! Kinoa, rosinad ja erinevad maitseained muudavad need täiesti sõltuvust tekitavaks ja mandlilaastud lisavad ka veidike krõmpsu! Retsept ja pilt pärinevad SIIT.
Kogus: 6
VALMISTAMINE:
- Soojenda ahi 200 kraadini.
- Lõika sibulatelt juure poolt ära umbes 3 mm, et need püsti seisaks, ning ülevalt poolt umbes 1 cm kõrguselt ka “mütsike” (see jäta alles) ning eemalda sibulatelt koor.
- Määri ahjuvorm ning sibulate lõikepinnad kergelt oliiviõliga ning aseta sibulad koos äralõigatud “mütsikestega” vormi, lisa ka umbes 100 ml vett.
- Kata vorm fooliumiga ning küpseta neid umbes pool tundi.
- Vahepea keeda kinoad 300 ml soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit, seejärel kurna.
- Kui sibulad valmis, siis lase neil veidi jahtuda ning seejärel hakka sibulate keskelt ettevaatlikult kahvliga seesmiseid kihte välja kraapima nii, et terveks jäävad kaks välimist kihti.
- Haki sibulate sisu jämedalt ning aseta pool sellest tagasi ahjuvormi.
- Pane ahjuvormi ka neljaks lõigatud kirsstomatid ning maitsesta neid soola, kaneeli ning cayenne’i pipraga.
- Kuumuta pannil oliiviõlis ülejäänud sibulate sisu ning rosinaid umbes minut aega.
- Seejärel lisa ka kinoa ning mandlilaastud, maitsesta segu tugevalt soola, cayenne, kaneeli ning vürtsköömnetega ja prae segu 3-5 minutit.
- Täida sibulad kinoa-seguga kasutades teelusikat, aseta täidetud sibulad ahjuvormi ning määri kergelt õliga.
- Küpseta umbes 15 minutit, poole pealt aseta “mütsikesed” sibulale tagasi.
- Serveeri sibulad koos küpsetatud kirsstomatite ja sibulaseguga ning puista peale värskeid ürte.