1 pakk

Garden Gourmet Sensational sojahakkliha

200 g

kolme värvi riisi segu või 150 g erivärvilist kinoad

2 keskmise suurusega või 1 suur

muskaatkõrvitsat

1

punane õun

100 g

värskeid või külmutatud jõhvikaid

50 g

pekaanipähkleid

35 g

kuivatatud jõhvikaid

1 spl

agaavisiirupit

2

salvei- ja rosmariinioksa oliiviõli praadimiseks

vastavalt maitsele

soola-pipart

Maitsev Garden Gourmet taimsehakklihaga täidetud muskaatkõrvits on ideaalne pearoog, mida serveerida õhtusöögiks või peolaual!

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika kõrvitsad pikkupidi pooleks ja eemalda seemned. Määri pooled oliiviõliga, raputa peale soola ja pipart ning aseta ahjuplaadile määritud pooled allpool, kasutades soovi korral küpsetuspaberit.
  2. Küpseta kõrvitsaid umbes 40 minutit, kuni need on küpsenud ja kergelt värvunud (viljaliha peaks olema pehme). Pööra kõrvitsad ümber, kui need on ahjus olnud umbes 30 minutit.
  3. Haki pähklid ja kuivatatud jõhvikad mitte väga peeneks ning lõika õun väikesteks tükkideks. Samal ajal keeda riis või kinoa ja kurna. Haki ürdid peeneks ja jäta osa kaunistamiseks.
  4. Prae suurel pannil sojahakkliha oliiviõliga kergelt kuldseks. Lisa pannile ürdid, õunatükid, pähklid ja jõhvikad ning prae kogu segu läbi.
  5. Võta kõrvitsad ahjust välja. Lase neil veidi jahtuda ja kraabi viljaliha kõrvitsa kaelaosast välja. Lõika eemaldatud viljaliha tükkideks ning sega kokku riisi/kinoa ja hakkliha seguga. Täida kõrvitsad saadud seguga ja kuumuta neid enne serveerimist ahjus.
  6. Keeda värskeid jõhvikaid vee ja agaavisiirupi segus, kuniks jõhvikad purunevad. Kaunista kõrvitsad kastme, salveilehtede ja rosmariiniga.

Retsept: Garden Gourmet