4
keskmine bataat
1 konserv
kikerherned
0,5 spl
oliiviõli
0,5 tl
köömned, koriander, kaneel, paprika
näpuotsatäis
meresool
maitse järgi
küüslaugu-ürdikaste
1/4 tassi
hummus
1/2
sidruni mahl
1 tl
till
3
küüslauguküüs
vesi
Kate:
1/4 tassi
kirsstomatid
1/4 tassi
petersell
2 spl
sidrunimahl
Lihtne ja kiirelt valmiv täidetud bataat on perfektne õhtusöögi valik – imemaitsev! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 4
VALMISTAMINE:
- Kuumuta ahi 200 kraadini ja pane foolium suurele küpsetusplaadile.
- Pese bataadid korralikult ja lõika poolikuks.
- Kui kikerherned on veega üle loputatud ja natuke kuivanud, siis sega need oliiviõli ja maitseainetega. Pane kikerherned fooliumiga kaetud küpsetusplaadile.
- Hõõru bataadid natukese oliiviõliga ja pane need lõikekoht allpool küpsetusplaadile. Pane kikerherned ja bataadid koos ahju 25 minutiks küpsema.
- Samal ajal kui bataadid ja kikerherned küpsevad ahjus, tee kaste. Selleks lisa kõik kastme komponendid kaussi ja sega kuni kaste on ühtlane.
- Valmista ka kate. Selleks lisa tomatitele sidrunimahl ja petersell ja jäta marineerima.
- Kui bataadid on küpsed ja kikerherned kuldpruunid, siis võta nad ahjust välja
- Serveerimiseks pööra bataadid ümber ja purusta natuke seestpoolt. Pärast seda pane peale kikerherned, kaste ja peterselli-tomatikate. Serveeri koheselt!