1
baklažaan
2 spl
oliiviõli
1
keskmine šalottsibul, hakitud
1 tass
hakitud aedšampinjonid
2/3 purki
konserveeritud ploomtomatid, tükeldatud
2
küüslauguküüs, hakitud
1/2 tassi
keedetud kinoa
1/2 tl
jahvatatud vürtsköömned
1 spl
värske koriander, hakitud + lisa kaunistamiseks
maitse järgi
sool, pipar
1 spl
tahini
1 tl
sidrunimahl
1/2 tl
küüslaugupulber
kastme vedeldamiseks
vesi
See täidetud baklažaani retsept on nii hea, et sellese võiks lausa armuda! Maitserikas, kerge ja valmib vaid 30 minutiga – imeline! Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 2
VALMISTAMINE:
- Eelsoojenda ahi 220 kraadini. Lõika baklažaan pikuti pooleks, kata see lusikatäie oliiviõliga ning aseta küpsetuspaberile. Puista peale soola ja küpseta ahjus umbes 20 minutit.
- Samal ajal kui baklažaan küpseb, kuumuta pannil 1 spl oliiviõli. Siis lisa sibul ja seened. Prae kuni seened on pehmed, umbes 5 minutit. Lisa tomat, keedetud kinoa ja maitseained ning kuumuta kuni vedelik on aurustunud.
- Kui baklažaan on 20 minutit küpsenud, võta see ahjust, kaeva lusikaga keskelt veidi viljaliha välja, haki see ning lisa kinoa-tomatitäidesele. Vähenda ahju kuumust kuni 180 kraadi, ning täida baklažaan tomati-kinoa täidisega. Küpseta veel 10 minutit.
- Kui valmis, sega kokku tahini, sidrun, küüslauk, vesi ning veidi soola ja pipart. Nirista kaste baklažaanide peale ning puista veidi hakitud koriandrit.