125 g

kuivatatud sojakotletid

1 pudel

Santa Maria Smoky Hickory kaste

3 spl

oliiviõli

5 tl

tšillipulber

5 spl

tšillikaste

2 spl

sojakaste

1

laimi mahl

maitse järgi

meelepärased ürdid, pipar ja sool

Jaanipäev pole enam kaugel, võib hakata juba ettevalmistusi tegema. Varu sojakotlette, sest varsti on aeg need marinaadi panna ning mõnusat šašlõkki nautida!

VALMISTAMINE:

  1. Pane sojakotletid soolaga maitsestatud vette umbes 20 minutiks keema, kuni kotletid on pinnale kerkinud ja pehmed.
  2. Jäta kotletid sõelale jahtuma. Pigista igast kotletist välja võimalikult palju vett.
  3. Sega kokku marinaadi koostisosad. Arvesta, et kotletid tõmbavad maitseid väga hästi sisse ja seetõttu peaks marinaad maitsema väga vürtsikalt ja intensiivselt.
  4. Pane kotletid suletavasse anumasse ning vala peale marinaad. Sulge anum ja raputa seda hoolega, et kõik kotletid saaksid marinaadiga kaetud.
  5. Jäta anum külmikusse vähemalt üheks ööpäevaks marineerima.
  6. Grilli või prae pannil kotletid mõlemalt poolt krõbedaks. Korralda vinge grillipidu või nosi omaette!