Pannkoogid:

1

küps avokaado

200-300 ml

taimne piim (magustamata)

100 g

rukkijahu

100 g

nisujahu

1 tl

küpsetuspulber

0,5 tl

sool

Täidis:

1 purk (200 g)

mustad oad

1 pakk (200 g)

tofu

0,5 tk

värske kurk

1

paprika

1

punane sibul

1 karp

kirsstomatid

praadimiseks

õli

maitse järgi

sool, pipar, meelepärased ürdid

Kaste:

1-2 spl

sojakaste

2 spl

taimne majonees

2 spl

sidrunimahl

maitse järgi

sool, pipar, meelepärased ürdid

Väga toekas, värviline ja toitev amps – rukki-avokaado pannkoogid maitsva täidisega.

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

Pannkoogid:

  1. Blenderda või purusta kahvliga avokaado, lisa juurde vesi või taimne piim, sool ning sega ühtlaseks. 
  2. Sega rukkijahu, nisujahu (gluteenivabade pannkookide jaoks võid kasutada ka tatrajahu) ning küpsetuspulber omavahel ja sega eelnevalt valminud seguga taignaks. 
  3. Soojenda pannil õli ning küpseta suured ülepanni pannkoogid keskmisel temperatuuril. Segust saab 6 suurt pannkooki. 

Täidis

  1. Loputa ja kurna oad, aseta kaussi. 
  2. Haki tofu kuubikuteks (0,5 cm), vajadusel (kui on maitsestamata) marineeri kuubikuid 5-10 minutit soola-pipra-ürdi-sojakastme segus ja prae pannil  kuldpruuniks. Vala ubade juurde.
  3. Haki kurk, tomatid, paprika, sibul peeneks ning lisa kaussi ubade ja tofu juurde, sega kergelt.
  4. Kastmeks sega majonees, sojakaste, sidrunimahl, maitseained ühtlaseks, lisa tunde järgi vett (kui kaste on liiga paks). 
  5. Aseta pannkook taldrikule, pane lusikaga koogi keskele 2-3 spl täidist, lisa kaste ühtlaselt täidisele (1-2 spl) ning rulli pannkook kokku. Kõige paremini maitseb kui asetad täidise kuumale pannkoogile ja sööd koheselt!