300 g
jahu
50 g
suhkur
6 g
pärm
0.5 tl
sool
175 ml
taimne piim
90 g
taimne margariin
Täidis
80 g
taimne margariin
100 g
tume šokolaad
20 g
kakaopulber
30 g
suhkur
1 tl
kaneel
Siirup
40 g
suhkur
40 ml
vesi
Babka on hõrk täidisega pärmitainasai, mis on kauniks palmikuks põimitud. Selles retseptis kasutame täidisena šokolaadi.
- Kaalu kaussi jahu, pärm, suhkur ja sool.
- Kuumuta piim käesoojaks ning lisa see koos margariiniga kuivainetele. Seejärel sega kõik kokku, kuni tainas tuleb käte küljest lahti.
- Jäta tainas tunniks ajaks rätiku alla kerkima. Samal ajal valmista täidis.
- Lõika tume šokolaad tükkideks ja lisa koos teiste täidise koostisainetega potti. Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni kõik koostisosad on ühtlaselt sulanud ja segunenud.
- Pärast kerkimist rulli tainas kergelt jahusel pinnal ristkülikukujuliseks. Tainakihi paksus võiks olla vähemalt 1,5 cm.
- Määri täidis lahtirullitud taina peale, jäta ühele laiemale servale mõned sentimeetrid vaba ruumi.
- Rulli tainas kokku, alustades laiemast otsast. Lõika saadud rull terava noaga pikuti pooleks.
- Punu tainast palmik ribasid ükshaaval üle teise tõstes.
- Tõsta palmik küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ja lase sel veel tund aega kerkida.
- Küpseta babkat 180 kraadi juures 30-40 minutit.
- Küpsemise ajal valmista siirup. Selleks kaalu potti suhkur ja vesi ning kuumuta kuni suhkur on sulanud.
- Kui sai on valmis, võta see ahjust ja määri peale siirup.
- Lase jahtuda ja naudi!