1
sidruni riivitud koor
60 ml
sidrunimahl
315 g
suhkur
290 ml
taimne piim
160 ml + vormi määrimiseks
õli
400 g
nisujahu
1 tl
küpsetuspulber
1 tl
sooda
0,5 tl
sool
240 g
mustikad
Lihtne ja maitsev kook, mida mustikauputuse ajal teha.
Kogus: 10 tükki
VALMISTAMINE:
- Eelsoojenda ahi 180°C juurde.
- Õlita 24 cm koogivorm ja kata küpsetuspaberiga.
- Riivi sidrun ja sega riivitud sidrunikoor suhkruga.
- Pressi sidrunist mahl välja.
- Sega vedelikud ühes kausis kokku (sidrunimahl, taimne piim, õli).
- Sega teises kausis kokku kuivained (jahu, suhkur sidrunikoorega, küpsetuspulber, sooda ja sool).
- Kalla sidrunimahla, taimse piima ja õli segu kuivainete hulka.
- Sega korralikult läbi.
- Sega vaikselt sisse ka pool mustikakogusest.
- Kalla segu vormi ning pane ülejäänud mustikad koogile peale.
- Tõsta ahju küpsema 50 minutiks kuni 1 tunniks.
- Lase enne serveerimist korralikult maha jahtuda.