1

sidruni riivitud koor

60 ml

sidrunimahl

315 g

suhkur

290 ml

taimne piim

160 ml + vormi määrimiseks

õli

400 g

nisujahu

1 tl

küpsetuspulber

1 tl

sooda

0,5 tl

sool

240 g

mustikad

Lihtne ja maitsev kook, mida mustikauputuse ajal teha.

Kogus: 10 tükki

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi 180°C juurde.
  2. Õlita 24 cm koogivorm ja kata küpsetuspaberiga.
  3. Riivi sidrun ja sega riivitud sidrunikoor suhkruga.
  4. Pressi sidrunist mahl välja.
  5. Sega vedelikud ühes kausis kokku (sidrunimahl, taimne piim, õli).
  6. Sega teises kausis kokku kuivained (jahu, suhkur sidrunikoorega, küpsetuspulber, sooda ja sool).
  7. Kalla sidrunimahla, taimse piima ja õli segu kuivainete hulka.
  8. Sega korralikult läbi.
  9. Sega vaikselt sisse ka pool mustikakogusest.
  10. Kalla segu vormi ning pane ülejäänud mustikad koogile peale.
  11. Tõsta ahju küpsema 50 minutiks kuni 1 tunniks.
  12. Lase enne serveerimist korralikult maha jahtuda.