308 g

tofu

3 tl

shawarma maitseaine

6 tk

Fazer street food röstitasku

200 g

taimse feta salatikuubikud (Prismast)

2 tk

lühike kurk

1 tk

tomat

1 tk

suur avokaado

1 tk

punane sibul

1 tk

punane paprika

1 tk

rooma salat

peotäis

värske till

200 ml

Oatly hapendatud kaerakreem

1/2

sidrunist pressitud mahl

1 tl

maitsepärm

sool-pipar

Kulinaarne rännak koduses köögis! Röstitaskutesse peidetud tofu shawarma koos värske salati ja kreemise kastmega on oivaline maitseelamus.

Valmistamine:

  • Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  • Lõika juustuviilutaja või kartulikoorijaga tofust õhukesed viilud. Laota ettevaatlikult viilud paberiga kaetud ahjupannile, maitsesta need shawarma maitseainega.
  • Küpseta shawarma viilusid 20 min pöördõhuga ahjus, vahepeal ettevaatlikult segades.
  • Koori-tükelda juurviljad, vala kaussi koos salatikuubikutega ning maitsesta soola-pipraga.
  • Tükelda till, sega see koos kaerakreemi ning poole sidruni mahlaga kokku – maitsesta soola, pipra ja maitsepärmiga.
  • Rösti röstitaskud rösteris või pannil, kuni sai on kuldpruun. Pane kõik koostisosad rösttaskusse, nirista peale veidi kastet ning naudi soojalt!

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.