1

sibul

1 spl

õli

3

sojaviiner/4-7 šampinjoni

1

porgand

3

kartul

1

küüslauguküüs

1.5 l

keev vesi

1 purk

meelepärased oad

3 spl

tomatipasta

2-3

hapukurk

1 spl

pruunsuhkur

2-3 spl

maitsepärm

maitse järgi

sool, pipar, paprikapulber, tšilli

Vahel on mõnus nostalgitseda, ka köögis. On juba ammu teada fakt, et erinevate toitude ja maitsetega meenuvad meile armsaks saanud mälestused ja hetked.

Taimne Teisipäev toob nostalgilises meeleolus olles Sinuni ühe meie lapsepõlve lemmiku – seljanka!

VALMISTAMINE:

  1. Pruunista poti põhjas õlis sibul. Kui sibul hakkab klaasjaks muutuma, lisa seened ja/või sojaviineri tükid ning pruunista veel umbes 3 minuti jagu.
  2. Lisa porgand ja kuumuta veel 5 minutit. Sega hulka umbes 1 tl soola.
  3. Lisa kartulid, küüslauguk ning sega. Seejärel lisa keev vesi, tomatipasta ning lase valmida, kuni kartul ja porgand on pehmed.
  4. Viimaks lisa oad, hapukurk, suhkur ja muud maitseained.
  5. Lase veel umbes 10 minutit tasasel tulel valmida ja naudi!