Falafelid

kuivatatud kollased herned

200 g

kuivatatud kikerherned

50 g

portobello seen

200 g

puraviku jahu

2 tl

Peipsikandi sibul

1 tk

küüslauk

1-2 küünt

sidrunimahl

2 spl

jahvatatud vürtsköömned

1 tl

rosmariin

1 oks

küpsetuspulber

1 tl

kikerhernejahu

1 spl

punane linnasejahu

1,5 tl

sool

maitse järgi

õli

praadimiseks

Kaste

põldmarjad

50 g

õunaäädikas

30 g

sinep

1 tl

angervaksasiirup

1,5 spl

mahedamaitseline õli

50 g

Maru Metspalu on olnud restoranide Von Krahli Aed ja Tru Kitchen peakokk, kes hetkel määratleb end vabakutselise toidufanaatikuna. Värskeima Chefs For Change saadikuna jagab Maru Sinuga maitseküllaste, kuid kerge vaevaga valmivate seenefalafelite retsepti.

Falafelid (12 tk)

1. Leota kollaseid herneid ja kikerherneid üleöö külmas vees.

2. Puhasta Peipsikandi sibul ja kodumaised kanged küüslauguküüned ning haki laisalt väiksemaks.

3. Lõika portobello suurteks kuubikuteks ning prae õlis soola ja pipraga maitsestatult. Seejärel jahuta.

4. Mõõda kõik ained kutterisse või köögikombaini ning töötle jämedakoeliseks massiks.

5. Maitsesta soolaga ning suru peopesas umbes 12ks palliks või kotletiks.

6. Prae falafelid rohkes õlis kuldpruuniks.

7. Serveeri põldmarjakastme, nuikapsa laastude, salatilehtede ja magushapukate ploomidega!

Kaste

1. Mõõda kõik ained blenderisse või saumikseri mõõdunõusse.

2. Blenderda või surista saumikseriga kreemiseks kastmeks.

3. Nirista salatile.