750 g
seened, hakitud
125 g
keedetud riis (võib asendada läätsedega või lisada rohkem seeni)
1-2 spl
oliiviõli
1
suur sibul, hakitud
4
küüslauguküüs, hakitud
150 g
beebispinat
2 spl
sinep
maitse järgi
sool, pipar
4
tüümiani oks
100 g
hakitud kreeka pähklid
60 g
taimne juust
1 leht
taimne lehttaigen (nt Pagaripoisid))
2-3 spl
taimne piim (pintseldamiseks)
See taimne seene Wellington on suurepärane õhtusöögi idee, mis maitseb kindlasti tervele perele! Seda on kerge valmistada ning on rikkalik ja maitseküllane.
Kogus: 6
VALMISTAMINE
Täidis:
- Kuumuta suurel pannil 1 spl õli. Lisa sibul ja prae kuni on õrnalt pruunikad, umbes 3 minutit. Lisa seened, maitsesta soola ja pipraga ning prae kuni kuldsed, umbes 5 minutit. Kui valmis, tõsta seened kõrvale, nt paberi peale, et neid õlist kurnata.
- Tõsta pann uuesti tulele allesjäänud õliga. Rösti küüslauku mõni sekund, lisa spinat ning prae 2-3 minutit kuni spinat kokku tõmbub. Tõsta spinat sõelale, et kurnata ja pigista põhjalikult. (või lihtsalt sulata külmutatud spinat ja pigista)
- Sega seened ja sibul kokku riisiga, maitsesta vajadusel veel soola/pipraga, lisa sinep (valikuliselt ka hakitud kreeka pähklid/pekaanid ja taimne juust), sega kokku ning pane segu külmikusse koos spinatiga, jahuta täiesti maha.
Piruka kokku panemine:
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
- Pane lehttaigen ahjuplaadile, küpsetuspaber all. Pane spinat taigna keskele, aja laiali jälgides, et ääred jääksid vabaks. Kalla täidis spinati peale ja pane ka tüümian ning vajuta veidi kokku.
- Ettevaatlikult keera tainas kokku, et sul tekiks päts.Vajuta ääred kinni. Keera päts teistpidi, et ääred oleks allpool.
- Õrnalt tee väikesed sisselõiked, (aga mitte lõigata täiesti läbi), ja pintselda veidi taimse piimaga.
- Küpseta Wellingtoni umbes 20 minutit, kuni kuldne ja paisunud.
- Serveeri ja naudi!