1

suur muskaatkõrvits

2 spl

oliiviõli

1

punane sibul

100 g

läätsed

60 g

külmutatud või värsked pohlad

1 tl

kuivatatud rosmariin

1 tl

kuivatatud tüümian

1/2 tl

riivitud muskaatpähkel

50 ml

punane vein

250 ml

köögiviljapuljong

50 g

värske spinat

50 g

pistaatsiapähklid

sool

maitse järgi

See külluslik läätsetäidisega muskaatkõrvits toob lauale jõulurõõmu juurde!

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 180°C juurde.
  2. Lõika muskaatkõrvits pikkupidi pooleks, võta välja seemned. Pane pooled ahjuplaadile ja piserda oliiviõliga. Küpseta ahjus umbes 40-45 minutit. Võta kõrvits ahjust välja ja lase jahtuda. 
  3. Samal ajal valmista täidis. Selleks kuumuta oliiviõli pannil, lisa peeneks tükeldatud sibul ja küüslauk. Prae, kuni sibul ja küüslauk on pehmenenud. Lisa läätsed, pohlad, rosmariin, tüümian, punane vein ja köögiviljapuljong. Lase väikesel kuumusel keeda, kuni läätsed on pehmed.
  4. Võta lusikaga muskaatkõrvitsatest osa viljaliha välja (nii palju, et muskaatkõrvits ikka oma kuju hoiaks). Lisa viljaliha täidise hulka. 
  5. Lisa hulka ka tükeldatud spinat ja tükeldatud pistaatsiapähklid. Sega kõik kokku ja maitsesta vajadusel soolaga. 
  6. Tõsta segu mõlemasse muskaatkõrvitsasse, pane pooled kokku ja seo nööriga ümbert kinni.
  7. Küpseta kõrvitsat ahjus 10 minutit. Serveeri soojalt!