1 väikesem
peet
200 g
jahu
150 g
suhkur
1.5 tl
küpsetuspulber
0.5 tl
sool
180 ml
taimne piim
0.5 tassi
õli (võid asendada ka sama koguse õunakastmega)
1 tl
vaniljesuhkur
Kreem:
1 pakk
taimne vahukoor
2-3 spl
tuhksuhkur
Kaunid ja imehead roosad tassikoogid sobivad suurepäraselt nii sõbrapäeval kui teistel pidulikel tähtpäevadel maiustamiseks.
Kogus: 10 tk
VALMISTAMINE
- Pane peet keema. Kui vesi keema tõuseb, alanda kuumust ja keeda peeti, kuni see on pehme (umbes 45 minutit). Kalla vesi ära ning lase peedil paar minutit jahtuda.
- Samal ajal vispelda suuremas kausis kokku jahu, suhkur, vaniljesuhkur, küpsetuspulber ja sool.
- Eelkuumuta ahi 175 kraadini ja laota muffinivormidesse paberist muffinikorvid.
- Kui peet on jahtunud, siis koori peet noaga või sõrmedega kergelt hõõrudes. Tükelda peet 3-4 tükiks ja aseta blenderisse.
- Lisa piim ja õli ning blenderda ühtlaseks püreeks.
- Kalla püree kuivainete hulka, sega korralikult läbi, võid ka mikserdada. Tainas peaks olema ühtlane ja üsna kohev.
- Täida muffinivormid 2/3 ulatuses tainaga.
- Küpseta ahjus umbes 25 minutit, kuni muffinimütsid on kohevad ja hambatikuga torgates jääb see enam-vähem kuivaks.
Kreem:
- Mikserda vahukoor ja suhkur kohevaks vahuks.
- Kaunista täielikult jahtunud muffinid kreemiga.
- Puista peale värvilisi nonparelle, šokolaadi, külmkuivatatud vaarikaid või muud meelepärast.