1 väikesem

peet

200 g

jahu

150 g

suhkur

1.5 tl

küpsetuspulber

0.5 tl

sool

180 ml

taimne piim

0.5 tassi

õli (võid asendada ka sama koguse õunakastmega)

1 tl

vaniljesuhkur

Kreem:

1 pakk

taimne vahukoor

2-3 spl

tuhksuhkur

Kaunid ja imehead roosad tassikoogid sobivad suurepäraselt nii sõbrapäeval kui teistel pidulikel tähtpäevadel maiustamiseks.

Kogus: 10 tk

VALMISTAMINE 

  1. Pane peet keema. Kui vesi keema tõuseb, alanda kuumust ja keeda peeti, kuni see on pehme (umbes 45 minutit). Kalla vesi ära ning lase peedil paar minutit jahtuda.
  2. Samal ajal vispelda suuremas kausis kokku jahu, suhkur, vaniljesuhkur, küpsetuspulber ja sool.
  3. Eelkuumuta ahi 175 kraadini ja laota muffinivormidesse paberist muffinikorvid.
  4. Kui peet on jahtunud, siis koori peet noaga või sõrmedega kergelt hõõrudes. Tükelda peet 3-4 tükiks ja aseta blenderisse.
  5. Lisa piim ja õli ning blenderda ühtlaseks püreeks.
  6. Kalla püree kuivainete hulka, sega korralikult läbi, võid ka mikserdada. Tainas peaks olema ühtlane ja üsna kohev.
  7. Täida muffinivormid 2/3 ulatuses tainaga.
  8. Küpseta ahjus umbes 25 minutit, kuni muffinimütsid on kohevad ja hambatikuga torgates jääb see enam-vähem kuivaks.

Kreem:

  1. Mikserda vahukoor ja suhkur kohevaks vahuks.
  2. Kaunista täielikult jahtunud muffinid kreemiga.
  3. Puista peale värvilisi nonparelle, šokolaadi, külmkuivatatud vaarikaid või muud meelepärast.