1 l
tükeldatud rabarber
1 tk
punane sibul
1 dl
valge veini äädikas
2 spl
palsamiäädikas
2 dl
pruun suhkur
400 g
purustatud tomat
1 tl
sool
3 tk
kaneelipulk
5 tk
kardemonikupar
1 spl
oliiviõli
0.5 tl
purustatud must pipar
Mahe suvine kaste grilli kõrvale ja niisama nautimiseks.
- Kuumuta poti põhjas oliiviõlis sibul klaasjaks.
- Lisa ülejäänud koostisosad ja lase segul tasasel tulel umbes 1h haududa, vajadusel lisa vahepeal vett.
- Proovi maitsestust, lisa soovi korral suhkrut, valge veini äädikat või soola.
- Võta välja kaneelikoored ja kardemonikuprad. Püreeri ja aseta purki või pudelisse.
- Serveeri grilli kõrvale või kasuta lihtsalt ketšupi asemel kastmena.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.