1 l

tükeldatud rabarber

1 tk

punane sibul

1 dl

valge veini äädikas

2 spl

palsamiäädikas

2 dl

pruun suhkur

400 g

purustatud tomat

1 tl

sool

3 tk

kaneelipulk

5 tk

kardemonikupar

1 spl

oliiviõli

0.5 tl

purustatud must pipar

Mahe suvine kaste grilli kõrvale ja niisama nautimiseks.

  1. Kuumuta poti põhjas oliiviõlis sibul klaasjaks.
  2. Lisa ülejäänud koostisosad ja lase segul tasasel tulel umbes 1h haududa, vajadusel lisa vahepeal vett.
  3. Proovi maitsestust, lisa soovi korral suhkrut, valge veini äädikat või soola.
  4. Võta välja kaneelikoored ja kardemonikuprad. Püreeri ja aseta purki või pudelisse.
  5. Serveeri grilli kõrvale või kasuta lihtsalt ketšupi asemel kastmena.

    Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.