
175 gr
nisujahu
175 gr
mandlijahu
125 gr
pruun suhkur
50 gr
suhkur
2 tl
purustatud kardemon
3 tl
küpsetuspulber
290 gr
taimne piim või koor
1 spl
valge veini äädikas
100 gr
rapsiõli
200 gr
rabarber
Rabarberi-mandli kook on kevadiselt värske kook, mis sobib suurepäraselt nii pärastlõunaseks kohvipausiks kui ka pidulikuks lauakatteks.
- Tükelda rabarber parajateks kuubikuteks.
- Kaalu kuivained – suhkrud, kardemon, küpsetuspulber, jahud ja sega need omavahel
- Sega kokku õli, taimne piim või koor, äädikas.
- Ühenda nüüd kuivained piima jne seguga, lisa rabarberitükid ja sega ühtlaseks massiks.
- Aseta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (kasutasime 24X24cm aga võib ka ümarat vormi selleks kasutada)
- Küpseta 180 kraadi juures umbes 45minutit-1 h, kuni kook pealt kenasti pruun ja tikuga proovides kook valmis.
- Serveerides võid lisada tuhksuhkrut ja kõrvale võib pakkuda nt taimset vaniljejäätist või vaniljekastet.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.