175 gr

nisujahu

175 gr

mandlijahu

125 gr

pruun suhkur

50 gr

suhkur

2 tl

purustatud kardemon

3 tl

küpsetuspulber

290 gr

taimne piim või koor

1 spl

valge veini äädikas

100 gr

rapsiõli

200 gr

rabarber

Rabarberi-mandli kook on kevadiselt värske kook, mis sobib suurepäraselt nii pärastlõunaseks kohvipausiks kui ka pidulikuks lauakatteks.

  • Tükelda rabarber parajateks kuubikuteks.
  • Kaalu kuivained – suhkrud, kardemon, küpsetuspulber, jahud ja sega need omavahel
  • Sega kokku õli, taimne piim või koor, äädikas.
  • Ühenda nüüd kuivained piima jne seguga, lisa rabarberitükid ja sega ühtlaseks massiks.
  • Aseta taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (kasutasime 24X24cm aga võib ka ümarat vormi selleks kasutada)
  • Küpseta 180 kraadi juures umbes 45minutit-1 h, kuni kook pealt kenasti pruun ja tikuga proovides kook valmis.
  • Serveerides võid lisada tuhksuhkrut ja kõrvale võib pakkuda nt taimset vaniljejäätist või vaniljekastet.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.