prantsuse sibulasupp

2

keskmine punane sibul, viilutatud

1

kollane sibul, viilutatud

õli, praadimiseks

2

küüslauguküüned, hakitud

1 tass

rohelised läätsed

6 tassi

köögiviljapuljong

1 tl

värske tüümian

maitse järgi

sool, pipar

Mõnus tummine ja soojendav kausitäis Prantsuse sibulasuppi on tõeline comfort food! Lihtsad koostisosad ning imelihtne valmistada.

VALMISTAMINE:

  1. Kalla poti põhja õli ja kuumuta keskmisel-madalal kuumusel. Lisa viilutatud sibulad ja kuumuta kuskil 30 minutit, kaas peal. Sega vahete-vahel kuni sibulad on pehmed ja karamelliseeritud. Olge ettevaatlik, et sibulat ära ei kõrveta!
  2. Lisa küüslauk ja kuumuta umbes 1 minutit.
  3. Lisa ülejäänud koostisosad ja lase vaiksel tulel haududa umbes 30-45 minutit, ilma kaaneta, kuni läätsed on pehmed.
  4. Maitse ning lisa soovi korral veel soola või pipart.