1 spl
oliiviõli
1
sibul, hakitud
2
küüslauguküüs, hakitud
2 spl
peeneks hakitud ingver
1 kg
porgand
900 ml
köögiviljapuljong
3/4 tl
sool
1/2 tl
pipar
1 tl
kuivatatud tüümian
1 purk(400ml)
kookospiim
1/2
laim (mahla jaoks)
Porgandi-ingveri kreemine püreesupp võlub oma särtsaka ingverimeki ning värske ja hapuka laimiga. Pildi autor on Kristi Rebane.
Kogus: 4-6
VALMISTAMINE:
- Tükelda sibul, porgand ning haki küüslauk ja ingver peeneks.
- Prae suurel pannil sibul oliiviõlis keskmisel kuumusel, umbes 5-6 minutit.
- Lisa küüslauk ja ingver ning prae veel 1-2 minutit.
- Lisa porgand, puljong, sool, pipar ja tüümian. Kuumuta umbes 20-30 minutit, kuni porgand on pehme.
- Purusta segu blenderis või köögikombainis ühtlaseks püreeks.
- Vala supp potti ning sega juurde kookospiim ja laimimahl.
- Serveeri ürtide või maitserohelisega.