4 tassi
porgand
1 tl
oliiviõli + õli küpsetamiseks
maitse järgi
sool, pipar
2 1/2 tassi
kikerherned
2 spl
jahu
maitse järgi
Cayenne'i pipar
1 1/2 tl
köömned
2
küüslauguküüs, hakitud
2/3 tassi
koriander
Falafelid ei ole just kõige eestipärasemad suupisted, kuid ometigi on need äärmiselt popiks saanud. Sestap’ kostitame Sind ühe falafeli retseptiga, milles kohtuvad porgandid, kikerherned, küüslauk ja maitseained. Mõnusalt maitsvad, krõbedad ja soodsad snäkid või salatilisandid. Retsept pärineb SIIT.
Kogus: 6
VALMISTAMINE
- Kuumuta ahi 200 kraadini.
- Pane porgandi kuubikud suurele ahjuplaadile, lisa oliiviõli ja maitsesta soola ning pipraga. Küpseta porgandeid ahjus, kuni need on nii pehmed, et saad kahvli neist kerge vaevaga läbi suruda (umbes 25 minutit). Lase neil paar minutit jahtuda.
- Pane ülejäänud koostisosad ja porgandid köögikombaini ning mikserda neid, kuni kõik on segunenud. Vali ise, kui kreemist või tükilist segu soovid. Pane segu kaussi ja aseta see 30 minutiks külmkappi seisma.
- Seejärel vooli segust kätega pallikesed nii, et kasutad umbes 1 tl segu ühe palli jaoks. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud kandikule ja aseta veel 30 minutiks külmkappi.
- Kuumuta suur pann keskmise kuumuseni ja pane pannile oliiviõli. Küpseta falafele pannil 3-5 minutit iga külje pealt, kuni need on pruunid ja mõnusad!