1 tk

maitsestamata BonVegan tofu

100 g

meelepärane salat

1 tk

avokaado

0.5 tk

värske pikk kurk

1 tk

redis

1 tk

porgand

50 g

edamame uba

100 g

punane kapsas

200 g

keedetud sushiriis

Tofu marinaad

3 spl

sojakaste

0.5 tl

seesamiõli

1 tk

laimi mahl/riivitud koor

1 tl

riivitud värske ingver

1 tl

Sweet Chilli kaste või agaavisiirup

Sriracha majonees

2 spl

taimne majonees

0.5 tl

Sriracha kaste

0.5 tl

sojakaste

paar tilka

seesamiõli

Tofu praadimiseks

1 tl

rapsi- või maapähkli õli

Kaunistamiseks

seesamiseemned, koriander, võrsed

Sügisese halli ilmaga võitlemiseks sobib väga hästi üks Hawaiilt pärit värvikirev poke kauss. Kindlaid reegleid selle roa valmistamiseks otseselt pole, kokkaja saab teha just endale meelepärase kausi.

  1. Valmista sushiriis juhendi järgi või vaata juhendit siit.
  2. Sega kokku tofu marinaadi koostisosad.
  3. Lõika tofu meelepärasteks kuubikuteks ja pane marinaadi, soovi korral võid seda teha juba eelmisel õhtul.
  4. Viiluta kurk, porgand, redised ning kapsas ja tükelda avokaado. Kuumuta edamame ube keevas vees 5 minutit ning seejärel kurna.
  5. Sriracha majoneesiks sega kokku majonees sriracha kaste, natuke sojakastet ja paar tilka seesamiõli.
  6. Prae vähese õliga tofukuubikud krõbedaks.
  7. Kausi kokkupanemisel lisa kõigepealt sushiriis, seejärel köögiviljad ja praetud tofu. Maitsesta eelnevalt tehtud marinaadiga ja sriracha majoneesiga, kaunistamiseks võib lisada seesamiseemneid ja värsket koriandrit või võrseid.