1 tk
maitsestamata BonVegan tofu
100 g
meelepärane salat
1 tk
avokaado
0.5 tk
värske pikk kurk
1 tk
redis
1 tk
porgand
50 g
edamame uba
100 g
punane kapsas
200 g
keedetud sushiriis
Tofu marinaad
3 spl
sojakaste
0.5 tl
seesamiõli
1 tk
laimi mahl/riivitud koor
1 tl
riivitud värske ingver
1 tl
Sweet Chilli kaste või agaavisiirup
Sriracha majonees
2 spl
taimne majonees
0.5 tl
Sriracha kaste
0.5 tl
sojakaste
paar tilka
seesamiõli
Tofu praadimiseks
1 tl
rapsi- või maapähkli õli
Kaunistamiseks
seesamiseemned, koriander, võrsed
Sügisese halli ilmaga võitlemiseks sobib väga hästi üks Hawaiilt pärit värvikirev poke kauss. Kindlaid reegleid selle roa valmistamiseks otseselt pole, kokkaja saab teha just endale meelepärase kausi.
- Valmista sushiriis juhendi järgi või vaata juhendit siit.
- Sega kokku tofu marinaadi koostisosad.
- Lõika tofu meelepärasteks kuubikuteks ja pane marinaadi, soovi korral võid seda teha juba eelmisel õhtul.
- Viiluta kurk, porgand, redised ning kapsas ja tükelda avokaado. Kuumuta edamame ube keevas vees 5 minutit ning seejärel kurna.
- Sriracha majoneesiks sega kokku majonees sriracha kaste, natuke sojakastet ja paar tilka seesamiõli.
- Prae vähese õliga tofukuubikud krõbedaks.
- Kausi kokkupanemisel lisa kõigepealt sushiriis, seejärel köögiviljad ja praetud tofu. Maitsesta eelnevalt tehtud marinaadiga ja sriracha majoneesiga, kaunistamiseks võib lisada seesamiseemneid ja värsket koriandrit või võrseid.