250 g
India pähklid
500 ml
keev vesi
3,5 + 3 + 2 spl
suhkur
0,5
sidrunikoor
0,5
sidrunimahl
1,5 dl
külm vesi
0,5 tl
Santa Maria vanillisuhkur
4
pirn
1 + 1 spl
või
0,5 tl
Santa Maria jahvatatud ingver
0,5 tl
Santa Maria jahvatatud kaneel
10-15 tera
Santa Maria roseepipar
2 peotäit
jämedad kaerahelbed
Serveerimiseks hapukaid marju
Mahe-siidine India pähkli kreem ja krõbedad kaerahelbed pirni kõrval loovad magustoidu, mis on olemuselt lihtne, ent nii luksuslik!
Neljale
- Loputa India pähklid vee alt läbi ja pane kuumakindlasse kaussi. Vala pähklitele keev vesi ning jäta mõneks tunniks pehmenema. Kui soovid kiiremat tulemust, keeda pestud pähkleid umbes 15 minutit.
- Kurna pähklid ning pane blenderisse koos 1,5 dl värske külma vee, 3,5 spl suhkru, sidrunimahla ja -koorega ning surista siidiseks kreemiks.
- Pese pirnid ja viiluta. Kuumuta pann, lisa 3 spl suhkrut, 1 spl võid, näpuotsaga soola ning sega sulatades ühtlaseks. Vala pannile 2 peotäit kaerahelbeid ja keeruta neid karamelliseeruvas segus. Kui suhkur on sulanud, vala segu küpsetuspaberile jahtuma.
- Pane pann uuesti tulele. Lisa 2 spl suhkrut, 1 spl võid, roosasid pipraterasid, jahvatatud ingverit ning kaneeli ja sega sulatades ühtlaseks. Tõsta pirniviilud üksteise kõrvale pannile ja prae mõlemalt poolt kuldseks.
- Jaga pähklikreem nelja kausi vahel võrdselt ära. Aseta pirniviilud keskele ning puista karamelliseerunud kaerahelbed peale. Mõni hapukas vaarikas või sõstar sobib kauniks maitsenüansiks magustoitu kaunistama!