pirnikompott

250 g

India pähklid

500 ml

keev vesi

3,5 + 3 + 2 spl

suhkur

0,5

sidrunikoor

0,5

sidrunimahl

1,5 dl

külm vesi

0,5 tl

Santa Maria vanillisuhkur

4

pirn

1 + 1 spl

või

0,5 tl

Santa Maria jahvatatud ingver

0,5 tl

Santa Maria jahvatatud kaneel

10-15 tera

Santa Maria roseepipar

2 peotäit

jämedad kaerahelbed

Serveerimiseks hapukaid marju

Mahe-siidine India pähkli kreem ja krõbedad kaerahelbed pirni kõrval loovad magustoidu, mis on olemuselt lihtne, ent nii luksuslik!

Neljale

  1. Loputa India pähklid vee alt läbi ja pane kuumakindlasse kaussi. Vala pähklitele keev vesi ning jäta mõneks tunniks pehmenema. Kui soovid kiiremat tulemust, keeda pestud pähkleid umbes 15 minutit.
  2. Kurna pähklid ning pane blenderisse koos 1,5 dl värske külma vee, 3,5 spl suhkru, sidrunimahla ja -koorega ning surista siidiseks kreemiks.
  3. Pese pirnid ja viiluta. Kuumuta pann, lisa 3 spl suhkrut, 1 spl võid, näpuotsaga soola ning sega sulatades ühtlaseks. Vala pannile 2 peotäit kaerahelbeid ja keeruta neid karamelliseeruvas segus. Kui suhkur on sulanud, vala segu küpsetuspaberile jahtuma.
  4. Pane pann uuesti tulele. Lisa 2 spl suhkrut, 1 spl võid, roosasid pipraterasid, jahvatatud ingverit ning kaneeli ja sega sulatades ühtlaseks. Tõsta pirniviilud üksteise kõrvale pannile ja prae mõlemalt poolt kuldseks.
  5. Jaga pähklikreem nelja kausi vahel võrdselt ära. Aseta pirniviilud keskele ning puista karamelliseerunud kaerahelbed peale. Mõni hapukas vaarikas või sõstar sobib kauniks maitsenüansiks magustoitu kaunistama!