125 g
taimne margariin
125 g
tume siirup
75 g
suhkur
300 g
nisujahu
8 g
piparkoogimaitseaine
4 g
sooda
2 g
sool
Kätte on jõudnud aeg, mil saab tainarulli jahuseks teha ning piparkooke küpsetama hakata! Selle retsepti järgi saab 625 g tainast.
- Mõõda siirup, suhkur ja margariin ühte potti. Kuumuta, kuni margariin on peaaegu sulanud.
- Tõsta pott kõrvale ja sega, kuni margariin on sulanud. Lase veidi jahtuda.
- Sega teises nõus kokku jahu, piparkoogimaitseaine, sooda ja sool ning lisa see siirupisegule. Sega, kuni moodustub ühtlane tainas.
- Tõsta pott külma või pane valminud tainas toidukilesse. Lase tainal seista vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Enne kui tainast rullima hakkad, lase sel veidi toasoojas seista.
- Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja vormi soovitud kujundid.
- Küpseta 200 kraadises ahjus 6-9 minutit.