Põhi

170 g

taimne piparkook

75 g

kookosõli või taimne või

Täidis

200 g

india pähkel

400 g

kookospiim

100 g

kookosõli

3-5 spl

vahtra- või agaavisiirup

2 tl

piparkoogimaitseaine

1 tk

apelsin (mahl ja riivitud koor)

Kaunistus

50 g

tume šokolaad

2 tk

mandariin

100 g

piparkook

Piparkoogine toorkook on suurepärane peolaua magustoit, milles saavad kokku klassikalised jõulumaitsed.

  1. Eelmisel õhtul pane india pähklid vette likku ja aseta kookospiima purk külmkappi tahenema. Nipp: aseta purk külmkappi tagurpidi, siis vajub tahke koorene osa purgi põhja ning saad vedela kookosvee peale purgi avamist mugavalt ära kallata.
  2. Koogipõhja valmistamiseks purusta piparkoogid, sulata rasvaine ja sega rasvaine piprakoogi puruga. Vajuta segu 20cm koogivormi põhja ja pane see külmkappi tahenema.
  3. Täidise valmistamiseks purusta india pähklid köögikombainis või blenderis kreemjaks. Seejärel lisa india pähkli segule külmas seisnud kookoskoore tahke osa, sulatatud kookosõli, siirup, piparkoogimaitseaine, apelsini riivitud koor ja mahl – blenderda segu ühtlaseks ja kontrolli maitsestust, vajadusel lisa siirupit.
  4. Vala segu piparkoogipõhjale, silu pealt ühtlaseks ja aseta kook ööks külmkappi tahenema.
  5. Järgmisel päeval kaunista kook sulatatud šokolaadi, mandariinide, piparkookide või pähklitega.