6
peenemad porgandid
200-300 g
bataat
peotäis
petersell
umbes 30
India pähkel
0,5 tl
küüslaugusool
150 ml
vesi
1 tl
sidrunimahl
Aiamaal mullast välja punnitavaid porgandeid tasuks jahedal septembrikuul ära tarvitada kosutava püreesupina. Supi saad põnevamaks muuta peotäie peterselli ning kreemjate India pähklitega.
- Koori porgandid ja bataat ning lõika tükkideks. Pane potti ja keeda täiesti pehmeks.
- Pane India pähklid keevasse vette likku umbes 30 minutiks.
- Vala porgandid ja bataat köögikombaini, lisa vett ja püreesta.
- Blenderda India pähklid ning vala segu bataadi- ja porgandipüreele.
- Püreesta uuesti ning lisa juurde sidrunimahl ja küüslaugusool.
- Haki petersell peeneks ja lisa teiste ainete hulka. Püreesta nii kaua kuni kõik ained on hästi segunenud.